Η Ότομν ντε Φόρεστ δεν είναι η τυπική 14χρονη έφηβη.
Η πρώτη φορά που οι γονείς της ανακάλυψαν το ταλέντο της ήταν στα πέντε της. Ο πατέρας της Νταγκ έβαφε το γκαράζ του σπιτιού τους στο Λας Βέγκας, όταν η Ότομν τον ρώτησε αν μπορεί να βοηθήσει. Της έδωσε τα χρώματα και τη βούρτσα κι έφυγε. Όταν επέστρεψε η μικρή είχε ήδη ζωγραφίσει, χωρίς να το ξέρει, έναν «Ρόθκο», όπως λέει ο ίδιος στους Financial Times.
Στην ηλικία των έξι δημιούργησε ένα πορτέτο της μητέρας της, σε στυλ Πικάσο. Μέχρι τα επτά της ζωγράφιζε συνεχώς πίνακες που πουλούσε έναντι χιλιάδων δολαρίων το κομμάτι. Στα εννέα της ξεκίνησε ιδιωτικά μαθήματα στο σπίτι και στα έντεκα υπέγραψε συμβόλαιο με την Park West Gallery, τη γκαλερί που διαφημίζει ότι κάνει τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Μέχρι στιγμής, έχει πουλήσει πίνακες αξίας 7 εκατ. δολαρίων.
Σήμερα, η Ότομν έχει εξελιχθεί σε μια έξυπνη, όμορφη και γεμάτη ενέργεια 14χρονη που έχει ήδη συναντήσει την Μισέλ Ομπάμα, στο πλαίσιο σεμιναρίου για την προώθηση νέων καλλιτεχνών και έχει ήδη λάβει ένα σωρό βραβεία, μεταξύ των οποίων το Διεθνές Βραβείο Giuseppe Sciacca για τη ζωγραφική και τις Τέχνες. Το βραβείο δίνεται από το Βατικανό σε καλλιτέχνες κάτω των 35 ετών με ταλέντο στις τέχνες και που παράλληλα αποτελούν πρότυπο για τις κοινωνίες τους.
Γιατί η μικρή Ότομν, παρά την «εσώκλειστη» σχεδόν ζωή που κάνει, είναι ιδιαίτερα δραστήρια στην τοπική κοινωνία. Κάνει παρέες με τα παιδιά της γειτονιάς και είναι εθελόντρια στην τοπική εκκλησία.
Πέρα από τη ζωγραφική, είναι ιδιαίτερα ενημερωμένη για όσα γίνονται γύρω της, καθώς στο στούντιό της, όταν ζωγραφίζει, ακούει είτε Blues είτε NPR. Στις αγαπημένες της ταινίες κατατάσσονται οι κλασσικές ταινίες του Χίτσκοκ και του Τσάρλι Τσάπλιν.
Οι επιρροές της, με το πέρασμα του χρόνου, έχουν αλλάξει, από τον Γουόρχολ, τον Ματίς, τον Λίχτενσταϊν και τον Ο” Κίφ, αν και οι πίνακες που πετυχαίνουν τις καλύτερες τιμές στις δημοπρασίες είναι συνήθως τα pop κομμάτια.
Η ίδια πάντως δηλώνει ότι δεν θέλει να περιοριστεί, αλλά να εξερευνήσει όλα τα στυλ. Όσο για το σχολείο, παρά τις ανησυχίες των γονιών της για το πώς θα επηρεαστεί από τους συνομηλίκους της αν του χρόνου πάει σε κανονικό λύκειο, όπως θέλει η ίδια. «Είναι σημαντικό για μένα να έχω τις ίδιες εμπειρίες με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου» λέει η Ότομν.
Πηγή: newmoney.gr