Στην περίοδο του θηλασμού η γυναίκα, πρέπει να τρέφεται σωστά, ενώ τα γεύματα που θα επιλέξει πρέπει να είναι έτσι δομημένα, ώστε να την βοηθήσουν να διατηρήσει τα σωστά επίπεδα των βιταμινών και των μετάλλων, συνδυάζοντάς τα με υγιεινό και γευστικό τρόπο.
Πρωϊνό
- Δημητριακά με βερίκοκα και γάλα με χαμηλά λιπαρά
- Ενα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και ένα μπολ φράουλες και μπανάνα
- Βάφλες με μέλι και κοματάκια φράουλας
- Βραστό αυγό με ψωμί ολικής άλεσης αλειμμένο με μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
Γεύμα
- Ψητές πατάτες με τόνο και σαλάτα με πράσινα λαχανικά
- Σάντουιτς τόνου με σπανάκι και μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
- Κρέπες με αβοκάντο, κόκκινη πιπεριά και φέτα
- Μπαγκέτα με τυρί και μαρούλι
Δείπνο
- Ψητή αρνίσια μπριζόλα με καρότα και πράσινα φασολάκια περιχυμένα με ελαιόλαδο
- Φάβα από καρπούς σόγιας στον ατμό με σπαγκέτι, αρακά και κίτρινες πιπεριές
- Λευκό ψάρι με σάλτσα τυριού, πατάτες και μπρόκολο
- Κοτόπουλο και παέγια με θαλασσινά
Επιδόρπια
- Γιαούρτι με ακτινίδια
- Σορμπέ ή γιαούρτι
- Μαρέγκα με βερίκοκα και κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- Πουτίγκα
Τα παραπάνω είναι ένα ενδεικτικό μενού. Η κάθε θηλάζουσα γυναίκα έχει διαφορετικές ανάγκες, οπότε σίγουρα θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν διατροφολόγο, ο οποίος θα της προσαρμόσει την διατροφή επάνω της.