Σοκ στην Αργυρούπολη: Κι άλλος μαθητής έκανε απόπειρα αυτοκτονίας λόγω builing

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης καθώς το αίτιο της απόπειρας αυτοκτονίας ενός 15χρονου ο οποίος πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον 14χρονο Νικόλα που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν μερικούς μήνες, ήταν το bullying.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον 15χρονο που φέρεται να παρενοχλούνταν από συμμαθητή του, που είχε συμμετοχή στο προηγούμενο περιστατικό, πρόλαβε ο πατέρας του λίγο πριν η απόπειρα αυτοκτονίας με μία ζώνη στο μπάνιο του σπιτιού τους, την προηγούμενη Κυριακή είχε τραγική κατάληξη. Συγκλονισμένος ο πατέρας, απευθύνθηκε στην διευθύντρια του Γυμνασίου η οποία κάλεσε αμέσως τον εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος διέταξε να ερευνηθεί άμεσα το περιστατικό.

Ο 15χρονος μαθητής έχει εξεταστεί ήδη από παιδοψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και βρίσκεται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση.

Για το νέο αυτό συγκλονιστικό περιστατικό έγραψε ο Σπύρος Φιλίππου, πατέρας του 14χρονου Νικόλα τονίζοντας πως σε μία σχολική μονάδα που συνέβει ήδη αυτό το γεγονός θα πρέπει αυτή η μονάδα να είναι σε μια «λίστα υψηλού κινδύνου» και να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες δομές και να επαγρυπνούν…

«Θεωρώ ότι αυτό δεν έχει γίνει», γράφει. «Δεν πέρασε πολύς καιρός από την προηγούμενη μου ανάρτηση που είχε σαν τίτλο «Αν αύριο , υπάρξει και ένα δεύτερο παιδί που έβαλε τέλος στην ζωή του, επειδή κάποιοι του ασκούσαν bullying αλήθεια θα κοιμόσαστε τα βράδια;» «Δεν μπορώ λοιπόν να διανοηθώ, ότι στο γυμνάσιο που υπάρχουν τόσα θέματα, δεν θα υπάρχει ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός» σημειώνει.

Το γεγονός ότι στο ίδιο σχολείο και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σημειώνονται δύο κρούσματα bullying με το ένα παιδί να χάνει τη ζωή του και το άλλο να γλυτώνει την τελευταία στιγμή, δηλώνει πως στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Ερωτηματικά για τον ρόλο των Ενώσεων

Αυτό το πρόβλημα είναι αδιανόητο πως δεν το ανίχνευσε τόσο η εκπαιδευτική κοινότητα όσο και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου. Ο ρόλος των μεν πρώτων εκτός από τη μετάδοση της γνώσης είναι να γνωρίζουν τι γίνεται μέσα στο σχολείο τους και να δημιουργούν συνθήκες εμπιστοσύνης με τους μαθητές ώστε να τους κάνουν κοινωνούς των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, οι δε Σύλλογοι των οποίων ο ρόλος είναι επικουρικός, θα πρεπε να μπορούν να αφουγκράζονται με την ίδια ευαισθησία κι αυτού του είδους τα προβλήματα, πέρα από τα αιτήματα στην εκάστοτε δημοτική αρχή και να έχουν σοβαρή παρέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς των συλλόγων είναι δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρο της Ένωσης καθώς ο τελευταίος, όπως δεικτικά σημειώνουν, το μόνο που τον απασχολεί είναι να αποδείξει την κομματική του αφοσίωση σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, κάνοντας ουσιαστικά αντιπολίτευση στον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, αδιαφορώντας για το ποιος πραγματικά είναι ο ρόλος του.

Κάτοικοι οι οποίοι ασχολούνται χρόνια με την σχολική κοινότητα, τονίζουν επίσης με δεικτικό τρόπο την απουσία των συνδικαλιστικών οργάνων των διδασκόντων από τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, καθώς όπως αναφέρουν έχουν καταντήσει κομματικά όργανα παρατάξεων, όπως η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, η οποία λαλίστατη, αναπαρήγαγε ψευδή γεγονότα αναφορικά με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αργυρούπολη, κατηγορώντας τον Δήμαρχο με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Πηγή: vimaonline.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*