Ο πιο μοναχικός μαθητής της Βρετανίας


babyads.gr-Aron-Anderson

Tης Ελένης Μάνου

Όταν ακούς τη λέξη σχολείο, η εικόνα που έρχεται στο μυαλό σου είναι πλήθος παιδιών να τρέχουν και να φωνάζουν. Κι όμως στο Skerries Community School, το σχολείο ενός μικρού νησιού της Σκωτίας, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, αφού ο μοναδικός μαθητής που φοιτά σε αυτό είναι ο 10χρονος Άρον Άντερσον.

Το νησί Out Skerries, με πληθυσμό 70 μόλις κατοίκους και έκταση 2 τετραγωνικά μίλια, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο των νησιών Shetland. Η κοντινότερη πόλη, το Lerwick, απέχει περίπου 2,5 ώρες με το πλοίο.

Καθημερινά ο Άρον έχει στη διάθεση του δύο αίθουσες διδασκαλίας, ένα δωμάτιο για χειροτεχνίες, μία αίθουσα μουσικής και μία βιβλιοθήκη. Όταν χτυπάει το κουδούνι για διάλλειμμα, ο μικρός έχει δική του ολόκληρη την αυλή και την παιδική χαρά.

Το περίεργο με την υπόθεση αυτή είναι ότι ο Άρον είναι το παιδί που απολαμβάνει την πιο ακροβοπληρωμένη εκπαίδευση στη Βρετανία, καθώς το τοπικό συμβούλιο διαθέτει 75.357 λίρες Αγγλίας (105.000 ευρώ) για τα μαθήματα του, ποσό διπλάσιο από το κόστος φοίτησης ενός μαθητή στο Ήτον, με πλήρη διατροφή.

Το Skerries Community School, δεν ήταν πάντα τόσο άδειο, καθώς μέχρι πέρυσι φοιτούσαν εκεί και άλλοι μαθητές, τα μεγαλύτερα αδέλφια του Άρον, ο Ιβάν 13 ετών και ο Όουεν 16 ετών, καθώς και οι φίλοι τους Ήθαν και Σκοτ Άρθουρ, 12 και 16 ετών αντίστοιχα. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα αγόρια προχώρησαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφήνοντας τον Άρον μόνο του.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Mail, o Άρον παραδέχθηκε ότι μερικές φορές νιώθει μοναξιά. «Είναι περίεργο να μην υπάρχει κανένας άλλος στο σχολείο. Ωστόσο μου αρέσει αυτό το νησί. Μπορώ να κάνω ποδήλατο και να εξερευνώ την περιοχή, ενώ το καλοκαίρι κάνω μπάνιο στη θάλασσα και πηδάω από την αποβάθρα».

PAYLonelyBoyMain

Η μητέρα του αγοριού, Ντενίζ, που εργάζεται σε ένα κατάστημα στο νησί και είναι εκπαιδευόμενη πυροσβέστης, ανησυχεί για τη μοναξιά που θα βιώσει ο Άρον το χειμώνα. Όπως είναι στην εφημερίδα: «Θα είναι ο πρώτος του χειμώνας ως μοναδικός μαθητής και δεν ξέρω πως θα το βιώσει. Λυπάμαι για αυτή την κατάσταση, ωστόσο, ο ίδιος δείχνει ευτυχισμένος. Έχοντας ζήσει πολύ καιρό με ενήλικες ο Άρον είναι αρκετά ώριμος για την ηλικία του, αλλά διασκεδάζει όταν πηγαίνει εκδρομή στην πόλη να συναντήσει άλλα παιδιά».

Ο πατέρας του 10χρονού, είναι ψαράς και περνά τον περισσότερο χρόνο του στη θάλασσα.

Παρά το γεγονός ότι είναι ο μόνος μαθητής του σχολείου, ο Άρον παρακολουθεί όλα τα μαθήματα. Κάθε πρωί, η δασκάλα του, Τζιν Χάρλοου, του διδάσει μαθηματικά, γλώσσα, επιστήμες, μαγειρική και καλλιτεχνικά. Στη γυμναστική είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση καθώς δεν υπάρχει κανείς για να παίξει στα ομαδικά παιχνίδια, ωστόσο η κυρία Χάρλοου φροντίζει οι δυο τους να περπατούν ένα μίλι την ημέρα για άσκηση.

   

Άφησε ένα σχόλιο

*