Πέραμα: Φεύγουν τα μισά παιδιά από το δημοτικό για τα προσφυγόπουλα

Παραλήρημα ρατσισμού και ξενοφοβίας από γονείς στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα.

Την ώρα που το σχολείο άνοιγε τις πόρτες του στα προσφυγόπουλα, οι μισοί γονείς αποφάσιζαν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από το σχολείο κάνοντας αίτηση μεταγραφής. Ο αριθμός των αιτήσεων είναι ενδεικτικός της κατάστασης που επικρατεί στο σχολείο, στα προσφυγόπουλα και την υποδοχή τους.

Από τα 122 παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό έχουν γίνει αιτήσεις μεταγραφής για τα 70 και αντίστοιχα 16 αιτήσεις από τα συνολικά 30 νήπια που φοιτούν στο νηπιαγωγείο.

Ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό είχε εισβάλει στο σχολείο στις 17 Ιανουαρίου τραμπουκίζοντας εναντίον δασκάλων και γονέων.

H Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε:

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ερχομό των παιδιών στα σχολεία μας, δάσκαλοι, γονείς μαθητές.
Κάνουμε τα σχολεία μας μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά αλληλεγγύης. Συγκέντρωση στη Λ. Δημοκρατίας (στάση ΤΕΕ του ΕΠΑΛ Ικονίου) στις 12.30. (από Αθήνα Γ18 & Β18, από Πειραιά το 843)».

Επίσης οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά, Κερατσινίου, Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» , Σαλαμίνας, Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Αργοσαρωνικού, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση:

«Εκπαιδευτικοί και γονείς, από την πρώτη στιγμή γυρίσαμε την πλάτη στις φοβικές κι επικίνδυνες φωνές του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του παιδικού απομονωτισμού. Για το εκπαιδευτικό κίνημα, χρόνια τώρα είναι αυτονόητη η θέση μας για την ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στο σχολικό περιβάλλον, υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των παιδιών ανεξάρτητα από θρησκεία, πατρίδα, χρώμα.

Στο σχολείο, στη γειτονιά, στην κοινωνία, ο διάλογος των πολιτισμών, είναι αναγκαία πολιτική και πολιτισμική συνθήκη.

Ένα συγκλονιστικό κείμενο για τα όσα συνέβησαν στο σχολείο στο Πέραμα με την εισβολή των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά και τις αντιδράσεις ορισμένων γονέων απέναντι στη φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία είχε αναρτήσε στο Facebook η εκπαιδευτικός, συντονίστρια Εκπαίδευσης Σχιστού, Ελένη Καραγιάννη.

Πηγή: thetoc.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*