Πάτρα: Καταδικάστηκε φωτορεπόρτερ κατόπιν μήνυσης γονέα που είδε το παιδί του σε φωτογραφίες σχολικού αγιασμού χωρίς να έχει δώσει άδεια

Πατρινός φωτορεπόρτερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών… επειδή φωτογράφιζε εκδήλωση αγιασμού σχολείου παρουσία υφυπουργού Παιδείας, βουλευτών και άλλων εκπροσώπων φορέων. Η μήνυση κατατέθηκε από γονέα μαθητή ο οποίος είδε ανάμεσα στις φωτογραφίες και το παιδί του αναφέρει το Patrastimes.gr.

Η εκδήλωση είχε γίνει στο συγκρότημα Γλαράκη, το 2012, παρουσία του τότε υφυπουργού παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, του τότε Δημάρχου Γιάννη Δημαρά, βουλευτών κλπ.

Ο φωτογράφος έβγαζε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση. Και ο γονέας του έκανε μήνυση. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 3 μηνών με αναστολή για την φωτογράφιση ανηλίκου χωρίς την έγγραφη άδεια γονέα, καίτοι το σχολείο είχε ειδοποιήσει πως θα ερχόταν ο υφυπουργός, άρα ήταν αναμενόμενη και η παρουσία φωρεπόρτερ. Ο γονέας έχει κάνει και αγωγή σε βάρος του φωτορεπόρτερ ζητώντας του μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση.

Θα πρέπει να τονισθεί πως σε ερώτηση του μάρτυρα υπεράσπισης του φωτογράφου Γιάννη Πεφάνη προς τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, τι συμβαίνει όταν βιντεοσκοπούν το καρναβάλι των μικρών ή άλλες εκδηλώσεις, η απάντηση της Προέδρου ήταν κάθετη: Για να φωτογραφίζετε το καρναβάλι των μικρών θα πρέπει να έχετε 10.000 έγγραφες άδειες από όλους τους γονείς των παιδιών.

Πηγή: infokids.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*