Πάτρα: Η Ένωση Γονέων καταδικάζει και καταγγέλλει επίθεση-εισβολή Χρυσαυγιτών

syllogoskidemonon
Το Δ.Σ της Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου της Πάτρας καταδικάζει και καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση-εισβολή Χρυσαυγιτών, στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου την περασμένη Τρίτη, όπου με προπηλακισμούς προς γονείς και εκπαιδευτικούς, επιχείρησαν να αποτρέψουν τη νόμιμη συμμετοχή παιδιών προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας έχει καταλάβει πως όταν ξεριζώνεσαι από τον τόπο σου μαζί με την οικογένειά σου για να γλιτώσεις από πυραύλους και σφαίρες, όταν ριψοκινδυνεύεις τη ζωή σου στη θάλασσα στοιβαγμένος μέσα σε σχεδίες για να επιβιώσεις, είσαι άνθρωπος που έχεις ανάγκη για αλληλεγγύη και προστασία, πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά βρέφη και παιδιά.
Τα παιδιά είναι παιδιά, δεν έχουν χρώμα .
Όποιος βάλει εναντίων παιδιών θα μας βρει απέναντι του.
Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί.
Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.
Καταδικάζουμε κάθε ρατσιστική διάκριση εις βάρος των παιδιών των μεταναστών. Έχουν και αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν τα παιδιά μας.
Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές των εκαστοτε κυβερνήσεων που δημιουργούν πολέμους με θύματα αθώους λαούς.
Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στα σχολεία μας.
Καταδικάζουμε κάθε εξωσχολική παρέμβαση στα σχολεία, τα οποία πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.
Είναι χρέος της Πολιτείας να προστατεύει αποτελεσματικά τα σχολεία και ιδιαίτερα το δικαίωμα όλων των παιδιών στην μόρφωση.
«Και όταν θα΄ρθουν οι καιροί που θα χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα
Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»
Πηγή: pelop.gr
   

Άφησε ένα σχόλιο

*