Μυτιλήνη: Όλοι θέλουν να βοηθήσουν τη μητέρα και τα δύο της μωράκια

Υπάρχει άμεση ανάγκη για βρεφικό γάλα, πάνες, μωρομάντηλα, ρούχα και παπούτσια για την 22χρονη, το ημερών κοριτσάκι της και το 14 μηνών αγοράκι, είδη μαναβικής και τρόφιμα

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση βοήθειας της νεαρής μητέρας από τη Μυτιλήνη που είναι αναγκασμένη να ζει κάτω από άκρως ακατάλληλες συνθήκες σε μία παράγκα με τα δύο της μωρά, ένα νεογέννητο κοριτσάκι και ένα αγοράκι 14 μηνών. Η δημοσίευση του θέματος, που αναδείχθηκε από το emprosnet,έκανε πολύ κόσμο από την Καλλονή έως το Σίγρι, τον Ερυθρό Σταυρό, το ΠΙΚΠΑ, εκπροσώπους του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, την «Αγκαλιά», ιδιώτες από την Πάτρα και το Βόλο, να θέλουν να βοηθήσουν τη μητέρα και κυρίως τα δύο της παιδάκια.

Σύμφωνα με το emprosnet τόσο η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστασία Αντωνέλλη, όσο και η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Καλλιόπη Πρωτογεράκη – Γόμου γνώριζαν την περίπτωση της κοπέλας από πέρυσι, πριν γεννηθεί το δεύτερο παιδί. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στην 22χρονη είχε προταθεί να μεταφερθεί στον Ξενώνα γυναικών του Δήμου Λέσβου, καθώς και να τη δει ψυχολόγος, αλλά και να κάνει εξετάσεις. Το ίδιο συνέβη και χθες με νέα πρόταση μετά το δημοσίευμα. Όπως φαίνεται όμως, η μητέρα το αποφεύγει. Η ίδια σε απάντησή της γιατί δεν πάει στον Ξενώνα είναι ότι αισθάνεται ανασφαλής.

Μια σειρά φορέων και ιδιωτών έχει συγκεντρώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ευαισθητοποιήθηκαν από την κατάσταση της γυναίκας.

Δείτε πού μένει η μάνα με τα παιδιά της

Με δανεικά παιδικά κρεβάτια, βρέθηκε χώρος για να κοιμηθούν τα μωρά, σε ένα δωμάτιο γεμάτο υγρασία

Μια κουζίνα σε μια παράγκα που δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφού δεν υπάρχει ηλεκτρική εγκατάσταση


Υπάρχει άμεση ανάγκη για βρεφικό γάλα, πάνες, μωρομάντηλα, ρούχα και παπούτσια για την ίδια, το ημερών κοριτσάκι της και το 14 μηνών αγοράκι, είδη μαναβικής και τρόφιμα.

Τηλ. επικοινωνίας: 6970-460284.
   

Άφησε ένα σχόλιο

*