Εκδικείται τη μητέρα και δεν θα κάνει κακό στο παιδί

Του Μανώλη Καλατζή

Έγινε ψυχολογικό προφίλ του καταζητούμενου Νορβηγού Torkel Grimsrud – Συνάντηση της μητέρας της 4χρονης με αρχηγό Αστυνομίας

Συνάντηση με τον αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου είχε χθες η μητέρα της τετράχρονης Marie Eleni Grimsrud που απήχθη από τον Νορβηγό πατέρα της πριν από 15 ημέρες. Στη συνάντηση έγινε πλήρης ενημέρωση της μητέρας για τους χειρισμούς και τις έρευνες της Αστυνομίας με στόχο να βρεθεί πρωτίστως το παιδί αλλά και να εξαρθρωθεί το κύκλωμα που έκανε την απαγωγή με οδηγίες του καταζητούμενου Torkel Grimsrud.

Δεν θα κάνει κακό

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει το ψυχολογικό προφίλ του Νορβηγού και όπως προέκυψε από την ανάλυση στοιχείων του χαρακτήρα του και του τρόπου που ενεργεί δεν υπάρχει κίνδυνος να κάνει κακό στο παιδί. Οι ειδικοί θεωρούν πως οι αντιδράσεις του σχετίζονται κυρίως με τη μητέρα, την οποία δίνει την εντύπωση πως θέλει να εκδικηθεί γιατί έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού.

Θα πάμε Νορβηγία

Στις 9 Μαΐου ο Νορβηγός απέστειλε και δεύτερο email στη μητέρα την οποία διαβεβαίωνε πως το παιδί είναι καλά και θα το μεταφέρει στη Νορβηγία. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι η απειλή για μεταφορά του παιδιού στη Νορβηγία γίνεται κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, αφού στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με νόμιμο τρόπο. Ο Νορβηγός καταζητείται με ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα και ακόμα και αν καταφέρει να πάει στη Νορβηγία θα συλληφθεί. Η Αστυνομία αναζητεί τα ηλεκτρονικά ίχνη του μηνύματος για να διαπιστωθεί από πού εστάλη.

Συνέχεια ερευνών

Οι αστυνομικές έρευνες για εντοπισμό του παιδιού δεν έχουν χαλαρώσει και εξετάζεται κάθε πληροφορία που φτάνει στους ανακριτές. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν τα ίχνη του πατέρα και του παιδιού που πιστεύεται ότι βρίσκονται ακόμα στις ελεύθερες περιοχές. Τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα, αλλά είναι πλέον σίγουρο ότι δεν θα δώσουν το στίγμα της τοποθεσίας όπου βρίσκεται ο καταζητούμενος Νορβηγός με την τετράχρονη, καθώς είναι βέβαιο ότι έχει αλλάξει κινητό τηλέφωνο και χρησιμοποιεί ασφαλείς τρόπους επικοινωνίας.

Η άγνωστη γυναίκα

Επίσης δεν έχει ταυτοποιηθεί το DNA που βρέθηκε στο τσιμπιδάκι της Marie Eleni το οποίο οι αναλύσεις έδειξαν ότι ανήκει σε γυναίκα. Αν και αρχικώς υπήρχε η εκτίμηση ότι ανήκει στη 49χρονη από την Ολλανδία, τελικώς δεν υπήρξε ταυτοποίηση και για αυτό αφέθηκε ελεύθερη. Ωστόσο τόσο η Ολλανδέζα, όσο ο ταξιτζής αλλά και ο ιδιοκτήτης του Nissan από το Τσέρι παραμένουν στο μικροσκόπιο των ερευνών, αφού η σχέση τους με την απαγωγή έχει αποδειχθεί.

Πηγή: politis.com.cy

   

Άφησε ένα σχόλιο

*